Ensembles
Contact
Doelstelling
Financiering
CvA & Bestuur

Jaap Leemhuis overleden

Het is ons een droeve plicht u te moeten berichten dat op 20 september 2014 onze voorzitter en bijzondere vriend Jaap Leemhuis geheel onverwacht in zijn slaap is overleden. Het bestuur kan zich nog nauwelijks realiseren welke enorme leegte het overlijden van Jaap in ons midden achterlaat. Het succesvol verlopen Haren & Snaren Kamermuziekfestival in Barchem - een prachtige verbeelding en verklanking van zijn werk - was een waardig eerbetoon aan onze dierbare voorzitter en vriend Jaap LeemhuisTerugblik Haren & Snaren
Internationaal Kamermuziekfestival

3, 4 en 5 oktober 2014
Bennewitz Quartet Quartet Gerhard Ishay Shaer

Uit de pers

"Groen zijn ze beslist niet meer. Voor een vaste plaats op de internationale podia kunnen ze echter een steuntje in de rug heel goed gebruiken. Stichting 'Haren & Snaren' draagt daar aan bij. Landgoed Morgenstern viel, met dank aan en ondersteuning van de stichting 'Kamermuziek aan de Berkel', de eer te beurt als onderkomen te fungeren."

"In zijn inspirerende masterclasses illustreerde Henk Guittart het jeugdige Gerhard Kwartet hoe je daar invulling aan kan geven. Bijvoorbeeld door tweede viool en cello van plaats te laten wisselen, waardoor de tegenstem beter tot zijn recht komt. Door in het begin 'je kruit nog droog te houden'. Een ontdekkingstocht resulterend in knappe, zelfverzekerde uitvoeringen van Weberns Langsamer Satz, een kostelijk Haydn kwartet en het befaamde strijkkwartet van Ravel."

"Overrompelend, virtuoos en gedreven was het optreden van het 'gearriveerde' Tsjechische Bennewitz Kwartet met het 10e strijkkwartet van Dvorák, het 15e van Schubert. Dat ze al in de grote zalen optreden was merkbaar aan het soms losbarstende orkestrale geweld, dat het publiek naar adem deed happen."

"Het recital van het Israëlische supertalent Ishay Shaer bevatte een Partita van Bach, een (late) Beethovensonate en als opvallendste bijdragen de drie Images (Boek I) van Debussy en Un Bal, een bewerking van Liszt van een deel uit zijn Symphonie Fantastique. Vrij van vormtradities trof hij dankzij zijn verbeeldingskracht de opmerkelijke kleuren en ritmes van de Images in de kern. Om ten slotte in Un Bal zijn surplus aan techniek te tonen."

"Zaterdagavond: pure magie, kippenvel! Woorden als gedachten-versmelting, poëtisch, orgastisch, ontlading strijden om voorrang. Conclusie onmogelijk. Prachtig hoe Shaer zich naadloos - en gevoelig - aansloot bij de fraaie totaalklank van het Bennewitz Kwartet (Brahms' Pianokwintet). Wat een beleving in Mendelssohns orkestraal bedoelde Octet - 'vioolconcert' ( glansrol van Jakub Fiser)."

De Stentor - Henk Slik, 6 oktober 2014

Fotoimpressie


Terug naar de home pageThis website in English